VETERÁN VILÁGBAJNOKSÁG 2015 - Amszterdam

2015.09.27 10:04

Amszetrdam kapta a jogot a 2015. évi Veterán Világbajnokság megrendezésére. Az őszi sporteseményen két Budaörsi judo-mester nevezett.

Büki Péter M3 korcsoport 73 kg-ba mérlegelt be, Horváth Tamás egy korcsoporttal feljebb az M4 100 kg-os mezőnyben tehette magát ismét próbára.Elsőként, a VB második napján Büki Péter léphetett tatamira. Első három mérkőzését francia versenyzők ellen győztesként zárhatta, ezzel a legjobb négy közé verekedte magát. A döntőbejutásért szintén francia versenyző állt vele szemben a tatamin, azonban ezúttal sajnos vesztesként hagyta el a kűzdőteret. Ezzel azonban már részese lehetett a bronzmeccsnek, ahol egy honfitársával kellett megkűzdenie a bronzéremért. 

Peti ezt a meccset hozni tudta, így 4 győzelem és egy vereség mérleggel a 2015. évi Veterán Világbajnokság M3 korcsoportjának 73 kilós mezőnyének bronzérmese lett !

Horváth Tamás a harmadik versenynapon szintén francia judóssal kezdett, ezzel a győzelemmel Tomi a legjobb nyolc közé került. Következő küzdelemben Brazil ellenfelétől kikapott, így a vigaszágon folytathatta a versenyt. A vigaszágon holland és cseh ellenfelek legyőzésével ő is verekedhetett a bronzéremért.

A bronzmeccsen a holland VAN OOSTRUM legyőzésével Horváth Tamás a 2015. évi Veterán Világbajnokság M4 korcsoportjának 100 kilós mezőnyének bronzérmese lett !

Gratulálunk versenyzőinknek !