ÚJABB MAGYAR BAJNOKI CÍMEK

2016.10.30 19:07

2016. október 29.én, három héttel a Diák "B" korcsoportban Kiss Levi által megszerzett bajnoki cím után újra Kecskemétre utaztunk és ismét egy Magyar Bajnokságra. Ezúttal a Felnőtt 1. osztályú Országos bajnokságot rendezte meg a KJC és a Magyar Judo Szövetség. Kis szakosztályunkat hat versenyző képviselte. A nők között az 57 kilóban Siroki Ibolya, 63 kilógrammban Polyák Krisztina, a férfiak mezőnyében 66 kilógrammban Őri Felicián, 81 kilóban Kovács Bence, míg a 100 kilósok között Horváth Tamás és Ömböli Renátó.

Siroki Ibolya első mérkőzését nyerve a négy közé került. A döntőbejutásért a golden score-ban egy intéssel maradt alul ellenfelével szemben. Sicu végül bronzéremmel zárta a versenyt. Polyák Krisztina három mérkőzést nyerve a döntő részese lehetett, ahol egy újabb győzelemmel megszerezte első felnőtt Magyar Bajnoki címét ! Kriszti ebben az évben, csakúgy mint 2015-ben két bajnoki címmel büszkélkedhet. Az U23 után felnőtt OB elsőséget is magáénak tudhatja!

A férfiaknál a 66 kilóban Őri Felicián első két mérkőzését megnyerte, így a döntőbejutásért kűzdhetett. Parázs hangulatú mérkőzésen, több erősen vitatható pillanat után egy intéssel maradt alul ellenfelével szemben, így a bronzmeccs maradt vigaszul. A bronzmeccsen nem kegyelmezve győzelmet aratott, Magyar Bajnoki bronzérmes lett. A 81 kilósok között Kovács Bence a később dontőssel kezdett, és vereséget szenvedett. Sajnos a visszamérkőzés sem sikerült, így helyezetlenül zárta a versenyt. a 100 kilós mezőnyben két Budaörsi versenyzőért is szoríthattunk. Horváth Tamásért és Ömböli Renátóért.

Horváth Tomi első mérkőzésén vereséget szenvedett de a vigaszágon javítani tudott így a bronzéremért kűzdhetett, "Tomi bácsi" bronzérmes lett ! Ömböli Renátóra a két bemérkőző páros egyikeként egyel több mérkőzés várt. Három nehéz győztes mérkőzéssel a döntőbe verekedte magát. A döntőben magabiztosan verte ellenfelét, ezzel megszerezve a Felnőtt első osztályú Magyar Bajnoki címet !

Mérlegünk 2 aranyérem és három bronzérem. Ezzel a teljesítménnyel a negyedik helyen végeztünk az éremtáblázatban.

Gratulálunk versenyzőinknek, nagyon büszkék vagyunk rájuk !