Tenkes Kupa 2014. - Siklós

2014.08.30 19:03

Ahogy az augusztus utolsó hétvégéjén megszokott már, Siklósra látogatunk a Tenkes Kupára. A mai versenynapon (30-án, szombaton) az U18 és a felnőtt korosztályok küzdelmeire került sor. U18 korcsoportban a lányok között Beringer Fatime a 44 kg-ba mérlegelt be, de mivel nem akadt neki ellenfél, egy súlycsoporttal feljebb kértük a nevezését. A 48 kg-ban hárman vívtak körmérkőzést egymás ellen. Fati először a román ellenfelét győzte le, majd a hazai környezetben küzdő siklósi ellenféllel szemben is győzelmet aratott. Fati aranyérmes lett ! Ugyanebben a korcsoportban Kovács Bence a 73 kg-ban két nyertes és két vesztes mérkőzéssel zárta a napot.

A felnőttek női 63 kg-os mezőnyében Siroki Ibolya három ellenfelét, román, szerb és egy siklósi versenyzőket legyőzve szintén aranyérmet szerzett !

Beringer Fatime és Siroki Ibolya a Tenkes Kupa aranyérmeivel a nyakukban

Vasárnap az U9, U11 és az U15 korcsoportokban voltunk érdekeltek. A legfiatalabbaknál Murányi Ádám a 22 kg-ban és Kiss Szabolcs a 24 kg-ban szerzett ezüstérmet. A 24 kilósok között Csató Dénes ötödik lett. A 30 Kg-ban szintén két budaörsi induló volt. Fürjes Bálint és Muzsai Huba végül a bronmeccsen össze is akadtak egymással. Huba megszerezte a bronzérmet, míg Bálint az ötödik helyen végzett.

Az U11 korcsoportban Hranecz Zsófi, Csató Barnabás és Kiss Levi a 30 kg-ban állt tatamira. Barni és Levi nehéz meccseket nyerve és egy-egy vereséggel a bronzéremért kűzdhetett, sajnos ugyanazon az ágon, egymás ellen. A bronzmeccsen a bíró Levit látta aktívabbnak, így a bronzérmet ő nyerte bírói döntéssel. 33 kg-ban Muzsai Nimród szintén bronzérmet szerzett. A 36 kg-ban Hranecz Balázs ezúttal helyezetlenül zárta a versenyt.

Kiss Szabolcs, Murányi Ádám, Kiss Levente, Muzsai Nimród és Muzsai Huba

 

U15 korcsoportban Beringer Dominik (40 kg) Murányi Tamás (55 kg) és Korányi Botond (60 kg) képviselték klubunkat. Dominik a döntőbejutásért vívott küzdelmet elvesztette, vigaszágra kényszerült... ott már nem hibázhatott és nem is hibázott, bronzérmes lett. Murányi Tomi második meccsén egy dobását követően azt a bírók nem értékelték, így egy intéssel alul maradt eszéki ellenfelével szemben. A vigaszágon a visszamérkőzés sikerült, de sajnos a bronzmeccset nem tudta hozni, így ötödik helyezett lett. Korányi Boti körmérkőzéses rendszerben szintén megszerezte a bronzérmet.

Korányi Botond                                              Beringer Dominik