Szlovák Open - Galánta 2014.

2014.11.08 19:50

2014. november 8-án a Szlovákiai Galántán újabb utánpótlás versenyen vettünk részt. Ezen a versenyre évek óta kipróbáljuk magunkat, illetve ifjú versenyzőinket. Most öt versenyzővel vágtunk neki a viadalnak. 

 

U9 korcsoportban 2006-2007. évben születettek között a 39 kg-ban Molnár Somogyvári Bence csoportelsőként került a legjobb négy közé, ott a döntőbejutásért kikapott, bronzérmes lett. A 27 kg-ban Borbély Misi az első megilletődöttség után - győzelem, vereség, győzelem, győzelem, vereség mérleggel - az ötödik helyen végzett. A 25 kg-os mezőnyben Kiss Szabolcs magabiztosan menetelt a döntőig, ahol egy pillanatnyi koncentráció kihagyás elég volt ahhoz, hogy ellenfele egy leszorítással győzedelmeskedjen felette, Szabi ezüstérmes lett !

 

Kiss Szabolcs, Molnár Somogyvári Bence és Borbély Misi 
 

U11 korcsoport - 2004-2005 évben születettek között két versenyzőnk mérlegelt be, mindketten a 30 kg-ban. Talán a legnépesebb mezőny volt 19 versenyzővel. Levi bemérkőző volt a 16 közé, Barninak több szerencséje volt a sorsolással, erőnyerő volt.

A második fordulót mindketten magabiztosan nyerték. Hasonlóképpen a négy közé jutást is mindketten hozni tudták. A döntőbejutásért először Levi küzdött egy hazai (szlovák) ellenféllel, egy intéssel maradt alul, mondhatjuk, hogy a hazai pálya előnyét élvezte ellenfele. Barni a döntőbejutást is megoldotta, így egy budaörsi résztvevője lett a döntőnek.

Az érmekért folyó küzdelmek során Kiss Levente két wazarival verte szlovák ellenfelét, Csató Barnabás pedig a döntőbejutásnál Levi-t "legyőző" szlovák versenyzőt verte magabiztosan, annak ellenére, hogy a mérkőzést vezető több értékelhető dobást is figyelmen kívül hagyott.

 

Csató Barnabás és Kiss Levente... már eddig is sok örömet szereztek nekünk eredményeikkel

 

Kiss Levente bronzérmes lett, Csató Barnabás 2013. után 2014-ben ismét győztesként állhatott a Galántai Arkadia Sport Klub által rendezett verseny dobogójának legfelső fokára.

 

A teljes Budaörsi csapatnak gratulálunk ! Szép volt fiúk, büszkék vagyunk rátok !