NAGY DOBÁSSAL KEZDTÜK AZ ÚJ ÉVET...

2015.01.26 13:17

Izgalmasan kezdődik a 2015-ös év a Budaörs Sport Club Judo Szakosztályánál. A sportág rajongói és a judo szakemberek egyaránt felkapták a fejüket arra a hírre, hogy a judót korábban hosszabb időre befejező Mészáros Anett – házasságkötése óta, Breitenbach Anett – visszatér a tatamira és a Budaörsi SC judósai között folytatja pályafutását.

Az elhatározás már egy ideje érlelődött benne, azonban visszatérését hosszas egyeztetések előzték meg. 2014. decemberében keresték meg a BSC Judo szakosztályának vezetőjét, Fazekas Csabát, hogy az esetleges leigazolásáról tárgyaljanak. A megbeszélések nem pusztán az ilyenkor szokásos témákat érintették, hanem azt is szükséges volt látnia a szakosztályvezetőnek, hogy a világbajnoki ezüstérmes sportolónő be tud-e illeszkedni a szakosztály szerkezetébe, és számára is megfelel-e az a szemlélet illetve feltételrendszer, amelyet Fazekas Csaba és Kovács Sándor az elmúlt egy évtizedben felépítettek.

A tárgyalásokat végül siker koronázta és a kétszeres világbajnoki ezüst és kétszeres VB bronzérmes, Európa Bajnok sportoló 2015. januárjától Fazekas Csaba vezetőedző és Kovács Sándor edző irányításával készül az elkövetkezendő időszak megmérettetéseire.

A vezetőség és a sportoló célja egyértelműen az, hogy Anett részt vegyen a 2016-os riói Olimpián és onnan minél jobb eredménnyel, lehetőség szerint éremmel térjen haza.

Az idei évben minél több versenyen szeretne elindulni és érmet, érmeket szerezni, ennek érdekében a BSC judósaival együtt már elkezdte a felkészülést januárban, a judós berkekben jól ismert Mittersill-i edzőtáborban. Az első nagy megmérettetésre 2015. áprilisában, a glasgow-i Európa Bajnokságon kerülhet sor. A világbajnoki érmek közül a legfényesebb még hiányzik Breitenbach Anettnek, de 2015. augusztusában megszerezheti a világbajnoki aranyat is, a kazahsztáni Asztanában megrendezésre kerülő VB-n.

A Világbajnokságig még hosszú út vezet, számos verseny szerepel addig is a naptárban. A BSC Judo Szakosztályának versenyzőnője, legközelebb a február 7-8-án, a szófiai Világkupán lép tatamira, majd részt vesz a düsseldorfi Grand Prix versenyen, mely versenyek az Olimpiai kvalifikáció részét képezik.

A mindennapok is jól alakulnak Anett számára, hiszen nem egyedül érkezett a klubhoz, férje Breitenbach Paul is a BSC Judo Szakosztályának igazolt sportolója lett.