JUNIOR EURÓPA KUPA - 2016 PAKS

2016.07.09 18:44

2016. július 9-10-én az rendezi meg az ASE a 2016. évi Junior ATOM Kupa-t. Az évek során Európa Kupa színvonalra emelkedett versenyen ebben az évben két Budaörsi versenyző állhat tatamira.

Szombaton Beringer Fatime viharos súlycsoportváltás után ezúttal a 44 kg-ban tette próbára magát. Első mérkőzésén még nem nagyon talált magára új súlcsoportjában (itt ugyanis Ő számított magasnak) de a következő mérkőzésen javítani tudott, a vigaszágon kiharcolta magának a bronzmeccsen való részvétel jogát. A bronzmeccs nehezen indult számunkra, az osztrák hölgy yuko vezetést szerzett. 

Meg is őrizte a mérkőzés utolsó másodpercéig, amikor Fati kiegyenlített. A golden score-ban Fati jobban bírta kondival és fejjel, így egy állás-föld átmenet után leszorította ellenfelét, ezzel megnyerte a mérkőzést, a bronzérem boldog tulajdonosa lett. 

Gartulálunk Fatinak az első Európa Kupa éremhez !

Vasárnap Sárhegyi Gábor állt tatamira a 73 kilós súlycsoportban. Első mérkőzésén egy horvát, másodikon egy montenegrói ellenfél legyőzésével a tizenhat között várta a folytatást. a nyolc közé jutásért egy francia judós állt szembe vele, sajnos a mérkőzés elején egy pillanatnyi kihagyás után ellenfele előnyt szerzett, amit Gabi nem tudott már ledolgozni. Mivel ellenfele a négy közé jutásért vívott küzdelmet elveszítette, így Gabinak nem volt alkalma a vigaszágon való javításra.