Ifjúsági Európa Kupa - 2014. április 12-13. Coimbra (POR)

2014.04.20 08:16

A Portugáliai Coimbra volt a helyszíne a soron következő Ifjúsági Európa Kupának. Az ifi EB kvalifikációs sorozatban ez a verseny egy felkészítő verseny volt, melyen hét magyar judoka vett részt, köztük a 73 kg-ban a budaörsi Sárhegyi Gábor. 

Gabi egy olasz és egy portugál legyőzésével került a nyolc közé. A négy közé jutásért az a brit McWatt volt az ellenfele, akitől az ezt megelőző, zágrábi EK-n Gabi kikapott, ezért erre a mérkőzésre készültünk a legnagyobb izgalommal. A várakozásnak megfelelően hihetetlenül nehéz meccset vívott a két fiatal. Gabi a brit egyik indítását megkontrázva, kiemelte őt és egy értékes yuko vezetéshez jutott, melyet a mérkőzés végéig sikerült megőriznie, így az elődöntőbe verekedte magát.

A döntőbejutásért a szlovén Hojak Martin volt az ellenfél. Vele szintén találkozhattunk a zágrábi versenyen. Zágrábban Sárhegyi nyert, most azonban a szlovén versenyző, így ő jutott be a döntőbe !

Gabi a felső ág bronzmeccsének résztvevője lett. Ellenfelel ismét egy olasz volt. Gabi magabiztosan kűzdve, megszerezte a bronzérmet !

Gratulálunk Gabi !