Ifjúsági B Országos Bajnokság 2013.

2013.11.23 22:57

2013. november 23-án Szekszárdon rendezték meg az ifi "B" korcsoport részére kiírt Országos Bajnokságot. A BSC színeiben három versenyzőt neveztünk. A fiuknál 73 kg-ban Sárhegyi Gábor és Kovács Bence állt tatamira, míg a lányoknál a még serdülő korcsoportú Beringer Fatime a 44 kg-os mezőnyben mérhette össze tudását vetálytársaival.

 

Beringer Fatime serdülő korúként indult ezen a versenyen. Első mérkőzésén nagyon látszott az egész heti betegsége (indulása is kétséges volt emiatt), nehezen tudta felvenni a saját és a kűzdelem ritmusát, de végül győztesként hagyhatta el a tatamit. Második mérkőzésén ellenfelének esélyt sem hagyva , gyors ipponnal ismét győztes meccset mondhatott magának. A döntőben a meccset végig támadva kűzdött, de elég volt két hiba amit ellenfele kihasznált, így értékes pontokat szerezhetett Fatime ellen. Fati az OB ezüstérmet tudhatta magáénak.

Sárhegyi Gabi bemérkőző volt, ezt a meccset nem egész két perc alatt hozta is. Következő ellenfelével legutóbb Galántán találkozott, ott Gabi rossz formában kikapott tőle. Ez alkalommal végig uralva a meccset Sárhegyi nyert, ezzel a négy közé verekedte magát. A döntőbejutásért folytatott küzdelemben Gabi ismét biztos győzelmet aratott, így izgalommal várhattuk a délutáni "Final Block"-ot. 

A döntőben a hazai pálya előnyeit élvező Sárecz Marci volt az ellenfele. Talán a verseny leg-parázsabb hangulatú mérkőzésén Gabi megszerezte a győzelmet, ezzel a 2013. év, Ifjúsági "B" korcsoportjának Országos Bajnoki címét.

Kovács Bence Első mérkőzésén vereséget szenvedett, a visszamérkőzésen javítani tudott, ipponnal verte ellenfelét. Ezután sajnos megint vereséget szenvedett, így hetedikként zárta a versenyt.

 

Gratulálunk versenyzőinknek !