Három bronzérem a felnőtt CSB-ről / 2019.12.08 - Zalaegerszeg

2019.12.09 11:47

Zalaegerszeg negyedszer volt helyszíne a versenynek, melyen a férfiak három, a női csapatok két osztályban mérhették össze erejüket.

Idén első alkalommal három csapatot indítva vettünk részt a Felnőtt csapatbajnokságon. A nők első osztályú csapatversenyében az előző évben elért bronzérmünknek köszönhetően kiemeltként kezdtek lányaink. Az öt súlycsoportból négyben tudtunk versenyzőt állítani, az 52 kilós súlycsoport üresen maradt, így minden összecsapásban 0:1-ről indultunk. Ennek ellénére a lányok kitettek magukért, az első körben a Körös Judo csapatával csaptak össze és szerezték meg a győzelmet. A döntőbejutásért a BHSE csapatával mérköztünk meg, azonban a rutinosabb Honvéd ellen nem sikerült győzedelmeskedni. A bronzmeccsen a Somogyszob női csapata állt szemben lányainkkal. A Budaörsi lányok magabiztos 4:1 győzelemmel megszerezték a felnőtt 1. osztályú CSB bronzérmet!

A csapat tagjai voltak: Ferencz Virág, Vass Eszter, Kerekes Gréta és Siroki Ibolya.

A férfi csapatok három osztályban versenyezhettek. A Budaörsi SC az első és a másod osztályban állított ki csapatot. Az első osztályban a négy közé jutásért a Kaposvár csapatát vertük szoros, 3:2 arányban. A döntőbejutásért sajnos ugyanilyen arányban vereséget szenvedtünk a Baja csapatától, ezzel az 1. osztályú fiú csapatunk is bronzmeccset vívhatott. A bronzéremért a Pápa csapata küzdött ellenünk. A fiúk magabiztos 5:0 arányú győzelemmel megszerezték a Férfi 1. osztályú CSB bronzérmet.

Az első osztályban induló bronzérmes férfi csapat tagjai voltak: Szabó Csaba, Büki Péter, Kovács Bence, Gőz Roland (MTK) és Ohát Zalán.

Végül, de nem utolsósorban a férfi másod osztályú csapatunkról. A fiúk, lány csapatunkhoz hasonlóan 0:1-ről kezdtek minden kört, mivel a 90 kilóban Márkus Barnabás betegsége miatt nem állítottunk ki versenyzőt. Az első körben a Samuraj csapata ellen nem sikerült hozni a négy közé jutást, 4:1 arányban kikaptunk. A vigaszágon a Vincze JC csapata ellen azonban javítani tudtunk, így ez a csapatunk is mérközhetett a bronzéremért. A bornzmeccsen a Vasas csapatát vertük magabiztosan 3:2 arányban. Másod osztályban is bronzérmet szereztünk a fiúk között.

A másod osztályban induló férfi csapatunk tagjai voltak: Sánta László (Domaszék), Murányi Tamás, Kurtán Zsombor (Egri VSI) és Ömböli Renátó

 

Valamennyi csapatunknak gratulálok, köszönöm, hogy igazi csapatként szurkoltatok egymásért és külön köszönet a Budaörsi csapatot erősítő "légiósoknak" Gőz Rolinak, Sánta Lacinak és Kurtán Zsombinak!

ks