Grand Prix - Budapest 2015

2015.06.14 20:19
2015. évben a második alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországi Grand Prix. Ebben az évben is a Papp László Aréna adott otthont a rangos versenynek és ebben az évben is volt Budaörsi érdekeltség. Nem is akármilyen ! Öt versenyzőnk volt részese a második hazai rendezésű GP-nek. 

Az első versenynapon Zámbori Bence (66 kg) a finn Balathkanov legyőzése után a világbajnok Sobirov ellen lépett tatamira. Jó kezdés után egy akcióból Bence került ki vesztesként, wazarira esett és ezt a hátrányt nem tudta már ledolgozni. A nők között az 57 kilógrammban Siroki Ibolya, míg a 63 kilóban Polyák Krisztina az első mérkőzés után búcsúztak a további küzdelmektől. Mindhárman helyezetlenül zárták a versenyt és várják a lehetőséget a javításra. Bence az I. Európai Játékok keretében megrendezendő Európa Bajnokságon szerepel legközelebb, míg Ibolya és Kriszti a junior Európa Kupákra készülnek.

A második versenynapra két versenyzőnk mérlegelt be, női 70 kilógrammban Breitenbach Anett, férfi 100 kilóban Breitenbach Paul. Paul első mérkőzésén vereséget szenvedett, ezzel kiesett a versenyből.

Anett, a februári Szófiai Világkupán szenvedett vereséget és ami még szomorúbb, térdsérülést a japán Arai Chizuru elleni mérkőzésen. A sors alkalmat adott Anettnek a revansra ! Az élet úgy hozta, hogy Anett ugyanezzel a versenyzővel kezdhette a felépülés utáni első versenyét ! Anett ha minimális előnnyel is, de győztesként jöhetett le a tatamiról ! A négy közé jutásért kubai ellenfelét verte intésekkel. A döntőbejutásért a spanyol Bernabeu volt az ellenfele, egy erősen vitatható földharc akció során Anett ezt a mérkőzést elveszítette, így a bronzmeccs várt rá a Final Block-ban. 

A bronzmeccsen a marokkói NIANG, Assmaa volt az ellenfél, Anett esélyt sem adott ellenfelének, aktívabb judojáért a vezetőbíró az ellenfél többszöri megintésével jutalmazta, így ezzel a győzelemmel Anett GP bronzérmet szerzett ! Tegyük hozzá, az első Budaörsi GP érmet !

Gratulálunk Anett !