Felnőtt I. osztályú Országos Bajnokság 2022.03.19 / Zalaegerszeg

2022.03.21 13:34

Ismét Zalaegerszeg volt a helyszíne a 2022. évi felnőtt Magyar bajnokságnak. A versenyen négy Budaörsi induló mérlegelt be a versenyt megelőző este. A férfiak 100 kilós súlycsoportjában SÁRI Patrik a súlycsoport egyik favoritjával kezdett. Két és fél percig szoros meccset vívtak, amikor egy rövid kihagyás elég volt ahhoz, hogy Patrik egy karfeszítést kénytelen legyen lekopogni.

Patriknak a visszamérkőzés sem sikerült, ezúttal hlyezetlenül zárta a versenyt. Hasonlóképpen a száz kiló másik Budaörsi érdekeltje, a verseny legidősebb indulója HORVÁTH Tamás, aki szintén vereség után helyezetlenül végzett.

A női 70 kilós súlycsoportban VASS Eszti szintén helyezetlen lett. A 63 kilós női mezőnyben FERENCZ Virág győzelemmel kezdett, majd egy vereség után a vigaszágon folytathatta. Az első visszamérkőzést győzelemmel zárta. A bronzmeccsen a rutinosabb ellenfelével szemben azonban ismét egy vereség következett. Virág az ötödik helyen végzett.

ÓDOR Veronika a nehézsúlyban szintén győzelemmel kezdett. A döntőbejutásért szintén egy értékes győzelmet szerzett. A döntőben sajnos egy kontra "áldozata" lett, ezzel vereséget szenvedett. Veronika a 2021. évi első osztályú felnőtt bronzérme mellé ezúttal egy ezüstöt szerzett, második helyen végzett. Gyönyörű eredmény, hiszen Veronika jelenleg még ifjúsági versenyző.

Gratulálunk versenyzőinknek!

ks