FELNŐTT EURÓPA KUPA HELYEZÉSEK POZSONYBÓL

2016.07.14 08:32

A nyár közepén sem pihenhetnek a judosok. Míg az Olimpián induló versenyzők már a felkészülés hajrájában vannak, addig az U23-as korosztályban javában zajlanak a válógatók az idei Európa Bajnokságra.
Július 9-10-én Pozsonyban zajló Európa Kupán így nem volt könnyű dolguk az indulóknak, hiszen a 28 ország részvételével megrendezett versenyen számos riói kvótát szerzett versenyző és a fiatalabb korosztály feltörekvő tehetségei is ott voltak a tatamin.
A Budaörsi SC felnőtt versenyzői közül ezúttal őten utaztak a Szlovák fővárosba.
A legjobban a 63 kg-os Polyák Krisztina szerepelt, akinek ezúttal az 5.helyet sikerült megszereznie. Kriszti magabiztosan kezdett, ipponnal verte cseh ellenfelét, majd kikapott a későbbi győztes svájci lánytól.A vigaszágon egy szép győzelemmel sikerült javítania,így a délutáni programban a bronzéremért mérkőzhetett. A dobogó ezúttal sajnos elmaradt, két intéssel az osztrák versenyző nyerte a kűzdelmet, ám a helyezés mindenképpen bíztató a következő válogató versenyek előtt!
A hölgyek 57 kg-os mezőnyében Siroki Ibolya egy nagy taktikai csatában minimális különbséggel maradt alul olasz riválisával szemben, és nem túl szerencsés sorsolással a vigaszágon sem kapott lehetőséget.
A férfiaknál 66 kg-ban ezúttal Burján László és Őri Felícián lépett tatamira. Míg Bubu igen kiélezett meccseken, egy győzelemmel és két vereséggel a 7. helyen végzett, addig Felíciánnak egy szintén igen kűzdelmes mérkőzés jutott,ahol azonban egy pillanatnyi figyelmetlenséget kihasználva holland riválisa nyert.
Vasárnap a 100kg-os súlycsoportban Ömböli Renátó állt szőnyegre, aki ugyan nagyot kűzdött ellenfelével, ám ezúttal a jobban taktikázó olasz győzött.
A sorsolás ezúttal sem volt kegyes, Renátó nem kapott lehetőséget a vigaszágon a folytatásra.

 

Gratulálunk a megszerzett helyezésekhez!

Berni