Felnőtt Csapatbajnokság 2014 - Kecskemét

2014.12.08 07:37

A Kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban rendezte meg a Kecskeméti Judo Club a 2014. évi felnőtt csapatbajnokságokat a férfiaknál első, másod és harmad, a nőknél első és másod osztályokban. A Budaörsi judo történetében először állítottunk ki női és férfi csapatot egy csapatbajnokságon. A nőket az első, a férfiakat a másod osztályban neveztük. Mindkét csapatunkat teljes létszámmal állítottuk ki, igaz, hogy ehhez szükség volt a lányoknál két vendégre, a fiuknál pedig egyre. 

Csapataink összeállítása a következő volt : a női csapat : 52 kg Keliger Bernadett (Ceglédről vendégeskedett a csapatban), 57 kg Siroki Ibolya, 63 kg Polyák Krisztina, 70 kg Baczkó Bernadett, +70 kg Szabó Eszter (a Farkasvár DSE csapatából ), férfi csapatunk : 66 kg Burján László, 73 kg Sárhegyi Gábor, 81 kg Essősy Ákos (Tatabánya), 90 kg Szaszkó Ákos, +90 kg-ban Horváth Tamás.

Férfi csapatunkat szólították először tatamira. A négy közé jutásért a Vincze Judo csapatával vívtuk meg a küzdelmeket. Burján Laci és Sárhegyi Gabi egyaránt ipponnal verte ellenfelét, mindketten földharccal fejezték be a küzdelmet (2:0). Essősy Ákos a 81 kg-ban vereséget szenvedett ellenfelétől (2:1). Szaszkó Ákos egy akcióban megsérült, így ő is vesztesként jött le a szőnyegről (2:2). A nehézsúlyra maradt a döntés. Horváth Tamás a Budaörsi Csapat javára döntötte el a csapattalálkozót. 3:2 arányban vertük a Zirc-i csapatot.

A BHSE második csapata állt szemben velünk a döntőbejutásért. Bubu ezt a meccset is kötelezően hozta. Sárhegyi Gabi és Essősy Ákos viszont vereséget szenvedtek. Szaszkó Ákos sérülése miatt nem tudott kiállni, így a 3:1-es BHSE ellleni hátrány behozhatatlan volt, végeredmény 4:1 a BHSE csapata javára.

A bronzmeccsen a PVSK csapata volt az ellenfél. Nagyon fontos volt az alsó három súlycsoport mérkőzéseit nyerni, mivel Szaszkó sérülése miatt végképp kiesett a csatasorból. Az elvárásoknak megfelelően Bubu, Sárhegyi Gabi és a 81 kilós Ákos is hozni tudták a rájuk eső meccseket, így 3:0-ás vezetés elég volt a végső győzelemhez. 3:2 arányban vertük a PVSK csaptát, ezzel megszerezve a csapatbajnoki bronzérmet.

(A képről hiányzik Szaszkó Ákos)

A nőknél az első osztályban a sorsolás által erőnyerőként kezdtünk. A döntőbejutásért a Kaposvári lácsapattal kellett megverekedni lányainknak.

Keliger Berni szoros mérkőzéssel hozta az 52 kg-ot (1:0) Siroki Ibolya ha lehet még nehezebb meccset vívva verte ellenfelét, így már 2:0-ra vezettünk. Polyák Krisztinek sem jutott könnyebb meccs, ellenfelétől néhány hete kikapott az U23 OB-n, de most javítani tudott, Kriszti példás hozzáállással és egy leszorítással megszerezte harmadik győzelmünket. A 70 kg-ban ellenfelünk nem állt ki Baczkó Berni ellen. A nehézsúlyban Szabó Eszter magabiztosan verte jóval nehezebb ellenfelét. 5:0 arányú győzelemmel jutottunk a döntőbe.

A döntőben a BHSE női csapata volt az ellenfél egy, azaz egy Honvédos versenyzővel. A BHSE csapatvezetője taktikai cserével a nehézsúlyba "tolta" fel 70 kilós versenyzőjét, hogy elkerülje Baczkó Bernivel a küzdelmet. Bár a Honvéd két üres súlycsoporttal indult, a taktikai cserével így is felülkerekedtek lányainkon, így az ezüstéremmel kellett megelégednünk.

 

Gratulálunk mindkét csapatunknak !