EZÜSTÉREM ÉS ÖTÖDIK HELYEZÉS A SZARAJEVOI EURÓPA KUPÁRÓL

2016.03.20 20:31

2016. március 19-20-án Szarajevóban Felnőtt Európa Kupán vettünk részt versenyzőinkkel. A népes magyar delegációban 5 budaörsi versenyző volt jelen.

Siroki Ibolya, Polyák Krisztina, Burján László, Sárhegyi Gábor és Ömböli Renátó. 

A megszokottól eltérően szombaton a "nagy" súlycsoportok versenyeztek, így nekünk aznapra csak Renátóért kellett szorítanunk a 100 kilós mezőnyben. 

Renátó montenegrói, majd török ellenfeleket legyőzve jutott a négy közé. Az elődöntőben egy szlovén judóst kellet legyőznie a döntőbejutásért. Yuko hátrányból fordított és ezzel a döntő részese lett ! 

A döntőben svéd ellenfele jobbnak bizonyult, de nem lehetünk elégedetlenek az eredménnyel, Reanátó remek versenyzéssel ezüstérmes lett !

Siroki Ibolya az 57 kilós lányok között első mérkőzését elveszítette, de a vigaszágon javítani tudott, majd a következő mérkőzésről is győztesen jött le, így a bronzéremért kűzdhetett. A bronzmeccsen 3:2 intés arányban a horvát lány bizonyult jobbnak, így meg kellett elégednünk az ötödik hellyel.

Burján László a 66 kilóban lépett tatamira. Első meccsen osztrák ellenfelével szemben wazari hátrányba került, de hamar fordítani tudott, ipponnal nyert. második meccsén belga ellenfele szertzett vezetést, majd egy öv alatti fogást ejtett Bubun, melyet a videobírók a nem megfelelő irányú felvétel alapján nem tudtak beazonosítani, így a belga megúszta a leléptetést. A visszameccsen sem tudott javítani Bubu, így a kilencedik helyen végzett.

Polyák Krisztina és Sárhegyi Gábor ezúttal helyezetlenül zárták a versenyt !