Ezüst és bronz a diák B Magyar Bajnokságról

2018.10.22 09:05

2018. október 21-én Szombathelyen került megrendezésre a diák A és diák B korosztályok Országos Bajnoksága. A Budaörsi színeket diák B korcsoportban két veryenyzőnk képviselte, Halmai Abigél a lányok 40 kilós, valamint Murányi Ádám a fiúk 29 kilós súlycsoportjában. A verseny ennek a korosztálynak a kűzdelmeivel kezdődött. Murányi Ádi két győzelemmel a döntőbe került, ahol alul maradt ellenfelével szemben, ezüstérmet szerzett. Abigél első fordulóban vereséget szenvedett, de a vigaszágon javított, így a bronzéremért kűzdhetett. A bronzmeccsen nem hibázott, ipponnal verte ellenfelét, ezzel megszerezve a bronzérmet.

Érmeseink a 2018. évi diák "B" OB-n: 

Halmai Abigél (40 kg) bronz és Murányi Ádám (29 kg) ezüst

 

A diák B korcsoportban Pócs Villő első Országos Bajnokságán szerepelve első mérkőzésén szoros kűzdelemben vereséget szenvedett. Sajnos ellenfele nem vitte tovább, így neki ezzel véget is ért a verseny. 

A 49 kilós fiúk között Gyimóthy Hunor és Erdődi Kristóf mérlegelt be Budaörsről. Mindketten győztesként meccseltek be a tizenhatos tabellára. A második körben Hunor újabb győzelemmel a nyolc közé került, míg Kristóf kikapott ellenfelétől, így a vigaszágra kényszerült. A harmadik kört szintén sikerrel vette Hunor, ezzel már a legjobb négy között folytathatta. Sajnos a döntőbejutás nem sikerült és a bronzmeccsen is kikapott, ezzel az ötödik helyen végzett.

Kristóf a vigaszágon győzelemmel kezdett, de a következő meccset elveszítette. Ezzel a hetedik hellyel kellett megelégedni ezúttal.

Gratulálok versenyzőinknek!

ks