EZÜST ÉS BRONZ A 2015. ÉVI FELNŐTT CSB-RŐL

2015.12.07 12:43

Kecskemét volt a házigazdája a 2015. évi Felnőtt Csapatbajnokságnak. A nők első- és másod-, míg a férfiak első-, másod- és harmad osztályban nevezhettek. A Budaörsi SC mindkét nemnél az első osztályban mérlegeltünk. 

Lányaink kiegészülve a Paks és a Kecskemét csapatából, míg a fiúk a Honvédból érkező idegenlégiósokkal teljes csapatként állhattak fel valamennyi fordulóra.

Csapataink az alábbi összeállításokban álltak fel :

Polgár Luca (52 kg Paks) Siroki Ibolya (57 kg) Polyák Krisztina (63 kg) Lőrinc Renáta (70 kg Kecskemét) Baczkó Bernadett (+70 kg)

Burján László (66 kg) Zámbori Bence (73 kg) Sárhegyi Gábor (81 kg) Dr Stadler András (90 kg BHSE) Ömböli Renátó (+90 kg)

A lányok az első fordulót hiba nélkül teljesítették a Nagykanizsa Csapata ellen. A második fordulóban a két alsó súlycsopportban egy-egy intéssel nyertek a bajai lányok, a 63 és a 70 kilókat viszont mi hoztuk. A nehézsúlyban Baczkó Berni taktikai hiba miatt alul maradt ellenfelével szemben, így 3:2 arányban ez a forduló a Baja győzelmével ért véget. A harmadik forduló, az elsőhöz hasonlóan 5:0 Budaörsi győzelemmel zárult.

A Budaörsi lányok ezzel a második helyen végeztek, ezüstérmesek lettek.

Férfi csapatunk a hat csapatból álló mezőnyben a KSI csapatával kezdett. Óriási meglepetésre a két biztosra vett meccset, a 66 és a 73 kg-ban elbuktuk, így 2:0-ás hátrányba kerültünk. A 81 és a 90 kiló összecsapása viszont a mienk lett, ezzel egyenlítettünk. A nehézsúlyban, ha csak intésekkel is, de alul maradtunk a KSI-vel szemben.

Maradt a vigaszág, a bronzmeccs. A bronzmeccsen a fiúk nem hibáztak, ezzel a 2015 évi Felnőtt I. osztályú CSB egyik bronzérmét vehették át.

Bár a két érem nem hangzik rosszul, mégis kissé csalódottan zártuk ezt a CSB-t, hiszen olyan meccsek mentek el, melyeket hozni kellett volna...