ERDÉLYI LILLA ÉS BURJÁN LÁSZLÓ MAGYAR BAJNOK

2017.01.29 00:29

2017. január 28-án az év első felnőtt versenyén, a Felnőtt I. osztályú Országos Bajnokságon hét versenyzőnk mérlegelt be és állt tatamira.

A női 48 kg-ban Erdélyi Lilla, 57 kg-ban Siroki Ibolya, 63 kg-ban Polyák Krisztina, míg a férfiak mezőnyében 66 kg-ban Burján László, 73 kg-ban Őri Felicián, 100 kg-ban Horváth Tamás és Ömböli Renátó.

Erdélyi Lilla (48 kg) az ifikkel tarkított 48 kilós mezőnyben kiemeltként kezdett, a második körben a döntőbejutásért bajai ellenfelét verte. A döntőben a koroncói Gyertyás Rózával viaskodott és aratott felette győzelmet, ezzel megszerezve a 2017. évi Felnőtt Magyar Bajnoki címet. 

Siroki Ibolya (57 kg) és Polyák Krisztina (63 kg) egy-egy győzelemmel a négy közé kreltek, a döntőbejutásért folytatott küzdelemben viszont sajnos alul maradtak ellenfeleikkel szemben, így a bronzmeccs részesei lehettek. A bronzmeccsen mindketten győzelemmel jutottak túl, így egy-egy Magyar Bajnoki bronzéremmel gazdagodhattak.

A férfiaknál Burján László (66 kg) három győzelem után a döntőben verekedhetett. A bajai Végvári Martin volt a döntő másik résztvevője. Bubu, mondhatni fölényesen nyerte a döntőt és ezzel pályafutása során a hetedik Magyar Bajnoki címét! 

Őri Felicián súlycsoportváltás után immáron a 73 kg-ban állt tatamira. paksi ellenfelét verve került a nyolc közé. A négy közé jutásért az UTE versenyzőjével kellett megmérkőzni. Feli ezt a meccset is nyerte. A döntőbejutásért Szabó Frici állt fel szemben vele a tatami másik szélén. A mérkőzés a leányvári judós győzelmét hozta, így Felicián a bronzéremért kűzdhetett a Final Block-ban. Feli nem hibázott, fölényesen verte korábbi klubtársát az UTE versenyzőjét. 2016 után ebben az évben ismét bronzémet szerzett.

A 100 kilósok között Ömböli Renátó és Horváth Tamás egyaránt győzelemmel kezdtek, majd a döntőbejutásért sajnos vereséget szenvedtek. Mindketten bronzéremért kűzdhettek és mindketten sikeresen vették ezt az akadályt. Ömböli Renátó és Horváth Tamás Magyar Bajnoki bronzérmesek lettek

A kis Budaörsi csapat hét versenyzője két aranyérem és öt bronzérem birtokában az éremtáblázat harmadik helyén végzett.

Gratulálok versenyzőinknek ! ks