Budapest Kupa 2014.

2014.05.05 14:45

2014. május 3-4-én az UTE jégcsarnokában került megrendezésre az ilyenkor szokásos Budapest Kupa, Nemzetközi Judo verseny a diák, serdülő és ifjúsági korosztályok számára.

A szombati versenynap az ifik küzdelmeivel kezdődött.

Beringer Fatime (női 44 kg) és Kovács Bence (férfi 73 kg) képviselték a BSC judo szakosztályát. Fatime (44 kg) két ippon győzelemmel került a döntőbe, ahol paksi ellenfelét 8 másodperc alatt szintén ipponnal verte.

Fatime a 2014. évi Budapest Kupa ifjúsági korosztály 44 kg-os mezőnyének győztese lett !

Kovács Bence első mérkőzését nyerve jutott a 16 közé.  Második meccsen vereséget szenvedett, így elbúcsúzott a további küzdelmektől.

Délután az U13 korosztályban csak egy budaörsi versenyző indult, a leány 56 kg-ban Hullé Panka, aki bronzéremmel zárta a versenyt.

Vasárnap az U11 korosztály küzdelmei közben öt budaörsi versenyzőért izgulhattunk.

27 kg-ban Harnecz Zsófia, 30 kg-ban Fürjes Bálint, Csató Barnabás és Kiss Levente, míg a 33 kg-osok között Harnecz Balázs.

Zsófi és Bálint nyert meccs nélkül zárt, míg Csató Barni, Kiss Levi két-két, Hranecz Balu egy mérkőzést nyerve folytathatták a versenyt.  Sajnos a folytatás nem sikerült, így helyezetlenül zárták a napot.

Délután az U15 korosztály (serdülő) versenyzői állhattak tatamira. Szakosztályunkból hat versenyző :

Beringer Dominik (36 kg), Murányi Tamás (55 kg), Zábrák Dániel és Hullé Bence (55 kg) Bakonyi Alexander (66 kg) valamint a lányok között Ahmad Diana (63 kg).

Sajnos ez a verseny nem az elvártaknak megfelelően sikerült, nem tudtunk pontszerző helyen végezni versenyzőinknek.