A Nemzetközi Judo Szövetség elnökének üzenete

2020.03.18 09:00

Kedves Judokák, Kedves Judós Családunk,

Napjainkban egy különös és nagyon szomorú időszakot élünk át. A Covid-19 vírus terjedése óriási méreteket ölt, ami rendkívüli bizonytalanságot okoz és soha nem látott kihívásokat hoz az életünkbe.

Ezért szeretnék mindenki számára egy erőt és támogatást nyújtó levelet intézni, akit e helyzet érint, hogy hangsúlyozzam mennyire fontos, hogy most egészségben és egységben maradjunk. Mély együttérzésben vagyok a súlyosan sújtott országokkal, ahol a vírus sok életet követelt már és az egész társadalomtól elszigetelten kell, hogy éljenek.

Ahogyan azt korábban kihirdettük, a Nemzetközi Judo Szövetség április 30-ig minden eseményt lemondott annak érdekében, hogy megvédje az összes érdekelt felet, így biztonságban tartsa a judós közösséget, és tisztességes eljárást biztosítson az olimpiai kvalifikációban résztvevő összes sportoló számára. Keményen dolgozunk a legjobb megoldások megtalálása érdekében, és reméljük, hogy folytathatjuk tevékenységünket a tervek szerint, miután a kritikus időszak lezárult.

Ilyen kihívásokkal szemben rugalmasnak kell lennünk, és védelmeznünk kell egymást, ezért arra ösztönzöm mindenkit, hogy alkalmazzuk a sportágunk minden alapelvét, példát mutatva a körülöttünk lévők számára.

A judós családunknak, és mindenkinek az egész világon jó egészséget és kitartást kívánok!

 

MARIUS L. VIZER
PRESIDENT
International Judo Federation