A Budaörsi judo múltja és jelene egy versenyen

2019.11.25 22:53

2019. novemberében a harmad osztályú Magyar Bajnokságon váratlan találkozás részesei voltunk. Az eseményen a 100 kilós, mindenre elszánt fiatal versenyzők között megjelent egy, az átlagtól idősebb korosztályt képviselő sportoló. Ez alapjában véve nem meglepő ezen versenyeken, azonban őt többen is régi, kedves ismerősként, klubtársként, barátként felismerni véltek. Többek között jómagam is egy több mint harminc évvel ezelőtti spottársamet üdvözölhettem, akivel együtt koptattuk a Budaörsi SC tatmiját, akivel egy klubban edzettünk évekig a nyolcvanas években.

Ő Friedrich Gábor, aki közel ötven évesen, jelenleg a Szekszárdi Gemenc Judo Klub színeiben állt tatamira és tette próbára tudását, egészen a bronzéremig verekedte magát! A kép az eredményhidretés után készült, kérésemre a verseny jelenlegi Budaörsi színekben indult versenyzőjével állt a fényképező elé. MIndeketten bronzéremmel a nyakukban pózoltak!

Eszembe jutottak azok az idők, amikor Csorba Miki bácsi vezetésével teltek napjaink a Budaörsi Sport Club judo szakosztályánál.

A képen Kovács Bence a Budaörsi SC versenyzője, edzője, valamint Friedrich Gábor a harminc évvel ezelőtti szakosztály egyik oszlopos tagja.

ks